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July 04, 2008

Cookies, Cookies...



These cookies reminded me of winter smells due to its spices and though they do too reminded me of the holidays, I can’t stop feeling some longing and comfort whenever I get the chance to cook them.
The first time I made these, I remember waking up and look through my kitchen window all white. It snowed the night before… and still were. So grateful feeling. Baking and looking at the window with such a joy. ..knowing that it was cold outside, and between these walls were the warmth of the oven. And everytime I feel desperate and insecure I start cooking them.
And if you are a spicies lover and honey, I would strongly recommend them, even though I think they are great for everybody who needs comfort in their lives.

Estas galletitas me recuerdan al aroma del invierno debido a sus especias, y aunque tambien me recuerden a dias festivos no dejo de sentir cierta nostalgia reconfortante cuando las preparo.
La primera vez que las prepare, recuerdo despertarme y ver por la ventana todo blanco, habia nevado en la noche... y todavia continuaba. Que grata sensacion. Hornear y ver la nieve. Saber que afuera hace frio, pero que adentro esta calido. Y cada vez que quiero sentir esa proteccion me pongo a prepararlas.

Si eres amante de las especias y de la miel, las recomiendo. Aunque tambien las recomiendo a cualquiera porque son realmente ricas.




Here is the recipe:

For the dough:
Brown Sugar 75g
Butter 75g
1 Egg
Honey 50g
Cake flour 300g
Ground Spicies 1 TSP from each (e.i. cinamon, ginger, clove, cardamom, etc)

1.Put butter and sugar in a food procesor and pulse to blend in.
2.Add the egg, honey and the flour (with the spices) and pulse once or twice to blend until a dough is form. (if you have troubles with that and the dough doesn’t seem to be forming, just add a few teaspoons of cold water).
3. Put the dough in the refrigerator wrapt in foil for about 30 minutes
4.Preheat oven to 180 C.
5.Roll the dough in a slightly floured surface and cut cookies any size you like, and when transfer to the baking pan, add the raisin (if you like them).
6.Bake the cookies for 12 minutes or until golden brown around the edges.

I really like them with the glaze on top of them, it gives them an extra sweetness that I think they are lack of…

For the Royal glaze:

Sifted Icing sugar 200g
1 egg white

1.In a bowl mix the sugar with the egg white until it is smooth, if it gets too hard add some more egg white, and if it is too runny add some more sifted sugar.
2.Place mixture in a pipebag and once the cookies are at room temperature pipe the glaze on top.
3.Let it dry at room temperature for about 10 minutes.

And now… let’s eat.


Aqui va la receta:
Para la masa:

Azucar rubia 75g
Manteca 75g
1 Huevo
Miel 50g
Harina Leudante 300g
Especias molidas varias 1 Cdita de cada una (ej. canela, jengibre, clavo de olor, cardamomo)


1.Poner la manteca y el azucar en la procesadora y mezclar bien.
2.Agregar el huevo, la miel y la harina previamente mezclada con las especias. Unir hasta formar un bollo (si no se forma agregar una cucharada de agua fria hasta que se forme)
3.Dejar reposar en la heladera envuelta en papel film por 30 minutos.
5.Precalentar el horno a 180 C.
5.Una vez pasado ese tiempo, estirar la masa con un palote y cortar las galletitas de la forma que querramos, agregarle pasas de uva embebidas anteriormente en oporto.
6.Hornear por 12 minutos o hasta que los bordes esten dorados.


A mi me gustan mucho con la glasa, le dan ese toque extra de dulzor que le hace falta.

Para el Glaseado:

Azucar impalpable tamizada 200g
1 clara de huevo


1.Mezclar el azucar con la clara de huevo hasta que se haga una mezcla suave, si esta muy ligera agregar mas azucar y si esta muy dura agregar un poco mas de clara.
2.Disponer en una manga y una vez enfriadas las galletitas glasearlas.
3.Dejar secar por 10 minutos.

y ahora... a comer!

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